ClickCease

Centrale verwarming installeren: erkend bedrijf inschakelen of zelf doen?

Neem contact op

Centrale verwarming installeren

Wanneer je centrale verwarming in je huis wilt aanleggen, komt ook de installatie van de ketel aan bod. Je kunt dit door een bedrijf laten doen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de ketel zelf te installeren. Het is echter verstandig om dit door een erkend bedrijf te laten doen. In sommige gevallen eist de verzekering ook dat de installatie door een bedrijf gedaan wordt en de garantie kan komen te vervallen als je het zelf doet. Kies daarom beter voor een erkend installateur.

Wat heb je allemaal nodig?

Voor het aansluiten van een cv-ketel worden verschillende materialen en onderdelen gebruikt. Uiteraard heb je om te beginnen een ketel nodig. Als je al eerder een cv-ketel gehad hebt, is het niet altijd nodig om alle onderdelen opnieuw aan te schaffen. Bepaalde onderdelen kun je ook hergebruiken. Noteer goed wat je allemaal nodig hebt, dat geeft je een goed overzicht van de totale kosten en zorgt er ook voor dat je nergens om verlegen zit of de klus niet kunt afronden en je ’s avonds in de kou komt te zitten.

Als je de installatie door een bedrijf laat doen, vraag dan van tevoren een overzicht met alle onderdelen die zij gaan gebruiken, zodat je weet waar je aan toe bent en wat de kosten zijn.

Voor de installatie van een HR ketel heb je het volgende nodig naast de ketel zelf.

  • Een overstortventiel en een inlaatcombinatie. Wanneer de waterdruk in de ketel te hoog wordt, kan het via dit ventiel of de combinatie weg.
  • Een expansievat. De temperatuur van het water in het totale circuit van de centrale verwarming kan wisselen waardoor drukverschillen ontstaan. Het expansievat vangt deze verschillen op. Een expansievat kan nog wel eens lekken waardoor de druk ook wegvalt.
  • Een gaskraan. Deze regelt de toevoer van het aardgas naar de ketel.
  • De cv-ketel hang je op en daarvoor heb je ook een frame nodig om deze aan vast te hangen.
blogs
, ,

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

Heeft u net een lekkage ontdekt Zeist en omgeving? Wacht niet te lang met het inschakelen onze service. Hoe langer u wacht hoe meer schade kan optreden! Neem daarom direct contact op met onze loodgieters.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button