ClickCease

Stappen om verstoppingen in huis te voorkomen

Neem contact op

Verstoppingen in huis

Verstoppingen in huis vormen voor veel mensen een grote ergernis, wat niet geheel onterecht is. In de meeste gevallen gaat een verstopping gepaard met een zeer vervelende stank in huis en is een verstopping erg lastig te verhelpen zonder de hulp van onze loodgieter. Reden genoeg om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken! Onze loodgieter geeft je graag een aantal handige tips om de kans op verstoppingen te minimaliseren, zonder dat je hier direct een loodgieter voor hoeft in te schakelen.

Stap 1: gebruik een zeefje en bladvanger

Een eerste stap om de kans op verstoppingen in huis te minimaliseren is het gebruik van een zeefje in de gootsteen en een bladvanger over de regenpijpen buitenshuis. Een zeefje en bladvanger kosten doorgaans niet veel meer dan een paar euro en zijn te koop bij de meeste hobby- en bouwwinkels. Met het zeefje en de bladvanger houd je restafval buiten de afvoer, waarmee je verstoppingen voorkomt.

Stap 2: matig het gebruik van toiletpapier

Ook toiletpapier kan een bron voor verstoppingen in de afvoer vormen, waardoor het sterk is aan te raden om het gebruik van toiletpapier zo goed mogelijk te matigen. Gebruik niet meer toiletpapier dan noodzakelijk is, zodat het toiletpapier eenvoudig kan worden weggevoerd uit de afvoer.

Stap 3: laat de afvoer eens per jaar doorspuiten

Tot slot is het raadzaam om de afvoer in je woning eens per jaar door te laten spuiten door onze loodgieter. Hiermee worden ook de beginnende verstoppingen in de afvoer verholpen, doordat de loodgieter deze onder een hoge druk oplost. Tevens kan onze loodgieter je tijdens het doorspuiten van de afvoer van extra adviezen voorzien om zelf verstoppingen te voorkomen.

Stap 4: gebruik soda

Reinig de afvoer periodiek met schoonmaaksoda om de kans op verstoppingen te verkleinen. We raden aan dit een keer per week te doen. In de soda zit een chemisch bestanddeel dat afvalresten losweekt uit bijvoorbeeld plastic buizen. Dit zal de kans op verstoppingen verkleinen. Het is een veilig middel want het zal de materialen niet aantasten. Bovendien is het veilig voor je huid. Het is wel belangrijk om de goede soda te gebruiken. Er is ook soda om te bakken maar dat werkt niet zo goed. Aan de andere kant zijn er ook soorten soda die wel schade kunnen aanrichten aan materialen of aan je huid. Op internet zijn volop sites en filmpjes te zien. Soda om afvoeren schoon te maken is gewoon bij de supermarkt of toko verkrijgbaar. De kosten zijn erg laag en het is verstandig om altijd een pakje soda op voorraad te hebben.

Stap 5: Afvoer is geen afvalbak

Veel rioolverstoppingen ontstaan doordat de afvoer van het toilet als verkapte vuilnisbak wordt gebruikt. Gooi geen wattenstaafjes, etensresten, tampons of inlegkruisjes in het toilet: de boel raakt daar al snel van verstopt. Ook kunnen bijvoorbeeld wattenstaafjes niet goed uit het water gefilterd worden. Hierdoor komen deze vaak in de natuur terecht.

Heb je momenteel al last van een verstopping? Bel onze loodgieter om de afvoer vandaag nog door te laten spuiten.

blogs
,

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

Heeft u net een lekkage ontdekt Zeist en omgeving? Wacht niet te lang met het inschakelen onze service. Hoe langer u wacht hoe meer schade kan optreden! Neem daarom direct contact op met onze loodgieters.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button